Inloggen
home > nieuws > detailweergave
Dit is aan u gericht.
16 januari 2018
 
Homepage
WHOIS... Raoul van de Laak
Inhoud:

WHOIS… is dé rubriek waarin we de komende tijd elke keer een (nieuw) lid van de VVR voorstellen. Dat kan iemand zijn uit het dagelijks bestuur, maar ook een van de vele collega’s die zich inzetten voor een van de commissies. Vandaag maken we nader kennis met ….

 

Naam: Raoul van de Laak 

Geboortedatum: 14-07-1987
Burgerlijke staat: ongehuwd
Kinderen: geen
Bedrijf: ICTRecht
Functie: (Senior) juridisch adviseur

 

 

 

Vertel in het kort iets over jezelf

Mijn naam is Raoul van de Laak. Geboren Rotterdammer, maar inmiddels 10 jaar woonachtig in Amsterdam. In Amsterdam heb ik mijn rechtenstudie gedaan met de master Informatierecht. Sinds een paar jaar ben ik werkzaam als (senior) juridisch adviseur bij ICTRecht.

 

Hoe breng jij het liefst je vrije dag door?

Ik hou erg van kunst en cultuur en leuke dingen doen. In het weekend ga ik het liefst uit in clubs, uiteten, naar toneel en films. Verder sport ik veel en hou ik van reizen. Vorig jaar heb ik in Tanzania de Kilimanjaro beklommen en het plan is om dat dit jaar te overtreffen.

 

Vertel eens wat over het bedrijf waarvoor jij werkt

ICTRecht is een juridisch adviesbureau gespecialiseerd in juridisch advies over ICT, internet en telecommunicatie. De adviseurs hebben zowel technische als juridische kennis. Wij onderscheiden ons door het geven van deskundig én concreet advies. Geen zes pagina’s juridisch jargon met als conclusie “dat hangt ervan af”, maar een duidelijk advies waar je direct mee aan de slag kan.

 

Gefeliciteerd met je functie bij de commissie. Ben je er blij mee? 

Ja heel erg! De domeinbranche is een branche die continue in beweging is. Daardoor blijft het interessant. Ook is het de ideale gelegenheid om op de hoogte te blijven van wat er speelt binnen de branche.

 

Hoe zie jij jouw rol in die commissie?
Prettig om mee samen te werken, met een kritische noot waar nodig. Ik denk dat het belangrijk is om alle juridische ontwikkelingen met betrekking tot domeinnamen goed bij te houden. Zo kunnen alle registrars goed op de hoogte worden gehouden, maar kunnen wij ook gezamenlijk een standpunt innemen bij onwenselijke ontwikkelingen.

 

Vind je dat de belangen van de kleine registrars voldoende worden behartigd?

Het is onze taak om juist naar ieders belangen te luisteren.

 

Wat hoop jij verder binnen de VVR te bereiken?
Met name de belangen van registrars op juridisch gebied te behartigen en mijn eigen netwerk uit te breiden.

 

Is er een moment aan te wijzen waarop jij dacht: ja, dit wil ik gaan doen (zakelijk als privé). En is het je gelukt om die wens te vervullen?

Tijdens mijn eerste keer in Azië ontdekte ik hoe leuk het is om meer van de wereld te zien. Na lang twijfelen heb ik besloten om tussen mijn bachelor en master van studie er een jaar tussenuit te gaan. Toen ben ik een maand naar Israël en Jordanië geweest en later nog een paar maanden naar India.