Inloggen
home > nieuws > detailweergave
Dit is aan u gericht.
20 november 2018
 
Homepage
Pioniersbudget SIDN fonds voor registrarprojecten
Inhoud:

De projecten Touch ID en Connect me kunnen rekenen op het pioniersbudget van het SIDN fonds. De bedenkers kunnen nu aan de slag met het ontwikkelen van een proof of concept. Beide initiatieven maakten onderdeel uit van de tweede call van het SIDN fonds. Deze tweede call sloot 17 september 2018.

 

Inloggen met touch id

Het project TouchID is van Remco Boom van Rsquare en heeft als doel een app en WordPress plugin te ontwikkelen waarmee je met behulp van je touch id van je smartphone kunt inloggen. Inloggen op basis van biometrie. Er zijn al veel ontwikkelingen op dit gebied, maar alle apps houden informatie vast en zijn closed source. Remco gaat werken aan een open source oplossing. De app en WordPress plugin zijn door iedereen te gebruiken en worden via de VvR-portal specifiek voor registrars aangeboden.

 

Hulp voor hoogbegaafden met hulpvraag

Het project ConnectMe is door Webtic aangevraagd. Dit project wil hoogbegaafde leerlingen en hun ouders met een hulpvraag sneller in contact te brengen met experts, lotgenoten of ervaringsdeskundigen. Met ConnectMe bouwen ze een prototype dat met behulp van Graph database technologie verbanden legt tussen profielen van hoogbegaafden, die er ogenschijnlijk niet zijn. Zo kunnen waardevolle relaties worden gelegd, zonder een heel dossier te overleggen. Deze technologie lag ook aan de basis van de Panama Papers. Deelnemers bepalen zelf welke data wordt gedeeld. Webtic is het bureau van Paul Jongsma en zijn vrouw Nique Sanders. Paul is een van de founding fathers van XS4ALL. 

 

Voor het ontwikkelen van een proof of concept is niet altijd voldoende tijd en geld. Terwijl er misschien wel een briljant idee aan ten grondslag ligt. Met behulp van SIDN fonds kun je een start maken. De VvR heeft met SIDN fonds besproken dat registrars altijd een open pioniersaanvraag mogen doen in de call. Tevens is er hulp vanuit de VvR bij de aanvraag.