Inloggen
home > nieuws > detailweergave
Dit is aan u gericht.
22 januari 2019
 
Homepage
Let op: zorg dat je klaar bent voor 1 februari DNS Flag Day!
Inhoud:

Let op: zorg dat je klaar bent voor 1 februari DNS Flag Day!

 

De ontwikkelaars van DNS-resolver software hebben 1 februari 2019 uitgeroepen tot DNS Flag Day. Rond die datum stoppen zij met de ondersteuning van niet goed functionerende DNS-servers. Blijf je een dergelijke gemankeerde server toch gebruiken, dan zouden je domeinnamen voor een groot deel van de internetgebruikers onbereikbaar kunnen worden.

 

Naast PowerDNS en NLnet Labs doen ook de softwareontwikkelaars van ISC en CZ.NIC mee aan DNS Flag Day. Bovendien zijn ook de grote aanbieders van publieke DNS-diensten bij dit initiatief betrokken: Cisco (OpenDNS), Cloudflare (1.1.1.1), Google (Public DNS), Quad9 (9.9.9.9) en CleanBrowsing. 

 

Dit alles betekent dat DNS-servers zo snel mogelijk getest moeten worden op hun EDNS0-compliance. Voor domeinnaamhouders en operators komt dit op hetzelfde neer: zij kunnen hun domeinnaam (in feite de achterliggende nameserver) online laten controleren op de homepage van DNS Flag Day of via de EDNS Compliance Tester van ISC. Blijkt hieruit dat je domein op een ondeugdelijke DNS-server draait, dan loop je het risico dat de domeinnaam voor een groot deel van de internetgebruikers onbereikbaar wordt vanaf 1 februari.