Inloggen
home > nieuws > detailweergave
Dit is aan u gericht.
21 juli 2020
 
Homepage
E-mail Veilig: Bescherm je klanten, bescherm je bedrijf
Inhoud:

Elke dag verzenden en ontvangen je klanten en jij honderden e-mails. Helaas zijn deze niet altijd optimaal beveiligd door het juiste gebruik van moderne internet- en e-mailstandaarden. Hierdoor wordt een onnodig groot risico gelopen om slachtoffer te worden van cybercriminelen die spoofing en phishing gebruiken om geld te verdienen aan bijvoorbeeld nepfacturen of ransomware-aanvallen. 

 

De campagne E-mail Veilig van het Platform Internetstandaarden stimuleert ondernemers om te onderzoeken of ze veilig e-mailen en helpt hen om, samen met hun hoster, de benodigde stappen te zetten. Ondernemers gaan hierover dus ook meer vragen stellen aan hun hoster. Voor hosters ontstaat er zo een mooie kans zich te kunnen onderscheiden door het ondersteunen van moderne en veilige (e-mail)standaarden zoals DANE, DNSSEC en DMARC.

 

De VvR – als deelnemer aan het Platform Internetstandaarden – ondersteunt deze campagne dan ook actief. De campagne past zelfs prima binnen ons thema Betrouwbaarheid & Security uit het Strategisch Plan 2020 van de VvR.

 

Om jullie te helpen stelt het Platform Internetstandaarden een API en het bijhorende dashboard beschikbaar om grotere aantallen websites en mailadressen te testen op Internet.nl. Toegang vraag je aan via vraag@internet.nl. Vanaf 1 september introduceren we een Hall of Fame voor hosters op Internet.nl om het voor bezoekers makkelijk te maken om compliance hosters te vinden. Een vermelding in deze Hall of Fame kun je aanvragen via vraag@internet.nl wanneer je zelf een dubbele 100% scoort en ook jouw klanten de mogelijkheid biedt een dubbele 100% te scoren.

 

Neem een kijkje op de campagnepagina voor hosters (of de campagnepagina voor ondernemers) en test jezelf én je klanten op Internet.nl.

Jij doet toch ook mee om het risico van e-mailen voor jouw klanten en jezelf zo laag mogelijk te houden?