Arrow Right Terug naar het overzicht

Bart Mortelmans treedt toe tot bestuur VvR

Banner Image

Met ingang van 1 januari is Bart Mortelmans toegetreden tot het bestuur van de Vereniging van Registrars (VvR). Nadat eerder al bekend is gemaakt dat Berend van Dalfzen per 1 januari het voorzitterschap van de VvR op zich heeft genomen, is het bestuur met de toetreding van Bart weer compleet na het vertrek van Martijn Kamphuis en Pim Effting.

Bart is eigenaar van het Belgische bNamed.net.  bNamed is naast .NL registrar ook registrar bij vele andere registries. In dit artikel stellen we Bart graag aan jullie voor.

Bart vertelt zelf: “Ik ben in 1999 begonnen met een eigen zaak en toen in 2000 de .be extensie geliberaliseerd werd, ben ik me meer op domeinnamen gaan concentreren. Al snel groeiden we en waren domeinnaamregistraties onze core-business. We specialiseerden in het kunnen aanbieden van echt elke extensie, ook de meer exotische en trachtten op zo veel mogelijk plaatsen rechtstreeks in te tekenen als registrar, of met een lokale partner samen te werken. In 2005 kreeg onze business een extra boost door de lancering van .eu. Veel van onze Nederlandse resellers leerden ons kennen omdat ze .eu-namen via ons aankochten. In 2009 waren we de eerste Belgische registrar die een ICANN accreditatie kreeg. Onze back-end ontwikkelen we helemaal in-huis. Waardoor we dus echt alle kennis zelf in huis hebben en volledige controle behouden. Doordat we een relatief kleine firma zijn en zo goed als alles zelf doen, kom ik rechtstreeks in contact met alle onderdelen die bij registraties komen kijken. Ik studeerde ooit informatica en kijk nog regelmatig mee in de code. Maar volg even goed het papierwerk voor accreditaties mee op, beantwoord indien nodig de telefoon, …”.

Op de vraag waarom Bart zich heeft aangemeld voor een rol binnen de VvR antwoord hij: “Ik was reeds actief in België: Ik ben reeds sinds mensenheugenis lid van het registrar forum van DNS Belgium, ik richtte samen met enkele andere Belgische registrars Bereas op en vertegenwoordig hen in de beleidsraad van DNS Belgium. Er waren zaken bij de SIDN waar ik het niet eens mee was en ik hoop via de VvR toch minstens een poging te kunnen wagen verandering te brengen.”.

Daarop doorvragend geeft Bart aan dat deze zaken bijvoorbeeld de verschillen tussen de grote(re) en kleinere registrars raken. Hij wil dan ook de mening en stem van de kleine registrars vertegenwoordigen in deze discussie. Daarnaast is hij ook ook geïnteresseerd in kleine praktische problemen, zeker als het gaat om de user-experience. Het gaat dan bijvoorbeeld over de inhoud van mailtjes die SIDN naar de registranten stuurt, of het feit dat de verhuistoken niet op een eenvoudige manier beheerd kan worden.

Wanneer we Bart tot slot vragen waarvoor leden hem dag en nacht mogen contacten antwoordt hij met een kleine knipoog: “Ik ken nog wel wat gekke verhalen over contacten met exotische registries, die het best verteld worden in combinatie met een glas Belgisch bier ;-)”.

Wil je Bart bereiken? Stuur hem dan een e-mail op bart@verenigingvanregistrars.nl.

 

 

Onze laatste berichten

Nieuws Arrow Right

Nieuws

.

23 mei 2024

Webinar op 4 juni: Nieuw DRS voor .nl
Verder lezen Arrow Right

Nieuws

.

4 maart 2024

Reactie VvR bestuur op SIDN besluit het .nl Domein Registratie Systeem naar Amazon Web Services (AWS) te migreren
Verder lezen Arrow Right

Nieuws

.

20 oktober 2023

Reserveer je plek: Netwerkdiner aan boord van SS Rotterdam
Verder lezen Arrow Right