Arrow Right Terug naar het overzicht

Duik in de duistere wereld van hackers

Banner Image

Bijna is het zo ver, op 13 september is de Dag van de Domeinnaam! De Dag van de Domeinnaam is het jaarlijkse event voor professionals in de domeinbranche. Dit jaar staat het event in het teken van ‘Veiligheid’ en komen we samen op een wel heel bijzondere plek; de voormalige Koepelgevangenis van Haarlem. 

En omdat er enorm veel te leren valt over ‘Veiligheid’, zijn er veel toonaangevende sprekers die er iets over gaan vertellen vanuit hun expertise. Benieuwd welke onderwerpen er allemaal aan bod komen? Bekijk het volledige programma hier.

Ik weet je wachtwoord
Over de duistere kant van het internet is niet veel bekend. Daarom gaat Daniël Verlaan (techjournalist voor RTL Nieuws) jou meenemen in één van zijn meest spraakmakende onderzoeken. Die gaat over criminele hackers die clouds hacken – op zoek naar compromitterend materiaal om mensen mee te stalken, kapot te maken of af te persen.

Voor zijn werk bij RTL duikt tech-journalist Daniël Verlaan al jaren in de duistere wereld van hackers en hoe zij inbreken op computers, smartphones en je online-accounts. In de krochten van het web komt hij de meest bizarre en spannende verhalen tegen, waarvan hij de belangrijkste in zijn presentatie uit de doeken doet. Hij heeft er ook een boek over geschreven. ‘Ik weet je wachtwoord’ laat zien wat er allemaal in deze digitale uithoeken gebeurt, en hoe je jezelf zo goed mogelijk kunt beschermen.

Een onderzoek van Daniël Verlaan was ook één van de aanleidingen voor het opstarten van het Lemmings-project van SIDN. Daniël registreerde verlopen domeinnamen in de zorg en kreeg zo toegang tot zeer gevoelige dossiers van Jeugdzorg, Jeugdriagg en de zorgverzekeringsgegevens en burgerservicenummers van miljoenen Nederlanders.

Gelekte wachtwoorden, geplunderde bankrekeningen of gestolen naaktfoto’s: hackers zijn ontzettend vaak in het nieuws. Maar wat schuilt er achter die verhalen? Mis Daniël Verlaan zijn presentatie ‘Ik weet je wachtwoord: over de duistere kant van het internet’ niet en schrijf je in voor de Dag van de Domeinnaam

Onze laatste berichten

Nieuws Arrow Right

Nieuws

.

23 mei 2024

Webinar op 4 juni: Nieuw DRS voor .nl
Verder lezen Arrow Right

Nieuws

.

4 maart 2024

Reactie VvR bestuur op SIDN besluit het .nl Domein Registratie Systeem naar Amazon Web Services (AWS) te migreren
Verder lezen Arrow Right

Nieuws

.

20 oktober 2023

Reserveer je plek: Netwerkdiner aan boord van SS Rotterdam
Verder lezen Arrow Right