Arrow Right Terug naar het overzicht

Eerste sprekers Dag van de Domeinnaam bekend!

Banner Image

Op 13 september vieren we de Dag van de Domeinnaam. Dit jaarlijkse event voor professionals in de domeinbranche staat dit jaar in het teken van “Online veiligheid”.  We komen samen op een wel heel bijzondere plek; de voormalige Koepelgevangenis van Haarlem. Om alvast in de sfeer te komen, maken we de eerste twee sprekers bekend.

The state of the Domain Industry

Onze eerste spreker is Berend van Dalfzen. Een bekend gezicht bij de VvR en registrars, want hij is ruim 13 jaar werkzaam in de domeinbranche, is de CEO van Realtime Register en de voorzitter van de VvR.

Tijdens zijn presentatie ‘The state of the Domain Industry’ praat Berend van Dalfzen jou bij over de huidige stand van zaken in de domeinbranche met cijfers, trends en bijzonderheden. Welke TLDs groeien het hardst, welke hebben het moeilijk en welke invloed heeft de coronacrisis gehad?

Ook op registry niveau is er inmiddels sprake van M&A-strategieën. Wat betekent dat voor de markt en wat zijn de consequenties prijstechnisch?  Ook de ontwikkeling van .xyz, de eerste new TLD die de top 10 van domeinen bestormd, is interessant. Gaat deze TLD in de top 10 blijven?

Dit en meer onderwerpen hoor je tijdens zijn presentatie op dinsdag 13 september. Inmiddels is zijn presentatie een vast item geworden tijden de Dag van de Domeinnaam en ben je als bezoeker in 20 minuten weer helemaal up-to-date.

Trends in abuse

De tweede spreker is Danielle Hermsen. Als manager support bij SIDN richt zij zich naast het verlenen van support aan registrars en registranten, ook meer en meer op het schoonhouden van de .nl zone. SIDN is dagelijks bezig met abusebestrijding.

Ben je benieuwd hoe SIDN abusebestrijding aanpakt? Danielle neemt je in haar presentatie ‘Trends in abuse’ mee hoe SIDN met slimme technologie en in samenwerking met externe partijen zoals Netcraft en de politie iedere dag de strijd aangaat met abuse. Ze zoomt daarbij in op het leed dat abuse veroorzaakt, welke trends SIDN ziet op het gebied van abuse bestrijding maar ook trends van abuse zelf.

Ook de controverse van de strijd komt ter sprake in haar presentatie. Zoals Danielle het zelf omschrijft: “Het mooie van onze positie is dat we de nameservers van malafide websites eenvoudig kunnen ontkoppelen. Het vervelende van onze positie is dat we hier geen mandaat voor hebben en niet mogen handelen. Dit voelt soms alsof we het huis van de buren zien branden, we alle blusmiddelen in huis hebben, maar moeten wachten tot de brandweer arriveert.”

Beide presentaties wil je niet missen! Heb je je nog niet ingeschreven, schrijf je dan vandaag nog in via https://www.meetup.com/dag-van-de-domeinnaam/events/286542794/.

Onze laatste berichten

Nieuws Arrow Right

Nieuws

.

4 maart 2024

Reactie VvR bestuur op SIDN besluit het .nl Domein Registratie Systeem naar Amazon Web Services (AWS) te migreren
Verder lezen Arrow Right

Nieuws

.

20 oktober 2023

Reserveer je plek: Netwerkdiner aan boord van SS Rotterdam
Verder lezen Arrow Right

Nieuws

.

7 september 2023

Volledig programma Dag van de Domeinnaam bekend
Verder lezen Arrow Right