Arrow Right Terug naar het overzicht

Je beveiliging is zo goed als je zwakste schakel

Banner Image

Tijdens de Dag van de Domeinnaam zal er een gevarieerd sprekersveld zijn. Eén van deze sprekers is de Japanse Hiro Tsukahara.

Geboren in, Tokio, Japan is de presentatie van deze ondernemer pur sang, een must see. op 17-jarige leeftijd richtte hij zijn eerste bedrijf op en na verschillende rollen als Chief Executive Officer bij vastgoed investeringsbedrijven is hij sinds 2008 medeoprichter van GMO Registry, Inc.

GMO is een all-in provider van internetdiensten. Van domeinnamen tot hosting, forex trading tot internet bankieren, en NTF’s tot bitcoin mining. GMO Internet Groep bestaat uit 7.000 internet professionals in 20 landen en 110 bedrijven, waarvan er 10 beursgenoteerd zijn. Sponsor van de Dag van de Domeinnaam GMO is de registry voor o.a. het -.shop domein.

.shop is een domein speciaal bedacht voor zowel online als offline handel. Door het domein wordt het voor winkels gemakkelijker om zich te identificeren als een plaats om te “winkelen”. Met zijn universeel begrijpelijke betekenis maakt .shop het voor winkels mogelijk zich te onderscheiden overal ter wereld.

De toekomst van de domeinindustrie volgens GMO

Zonder al te veel te verklappen over de presentatie van Hiro, vertelt hij: “De domeinindustrie die een paar jaar geleden nog een overgangsperiode van stabilisering inging, wordt nu geconfronteerd met twee bedreigingen (of kansen, afhankelijk van je visie).

Ten eerste is de manier van domeinen aankopen aan het verschuiven. De nieuwe manier van aankopen wint al aan populariteit zonder dat de meesten van ons dit beseffen. Ten tweede staat er een andere baanbrekende innovatie voor de deur dit een enorme impact op de domeinbranche gaat hebben.

Kortom, ik ben ervan overtuigd dat we door de deze twee ontwikkelingen een enorme transformatie zullen zien in onze branche de komende tien jaar.”

Deze presentatie wil je niet missen! Benieuwd naar meer informatie over de Dag van de Domeinnaam en nog niet ingeschreven?
Kijk dan op https://www.meetup.com/dag-van-de-domeinnaam/events/286542794/.

De Koepel in Haarlem

De Dag van de Domeinnaam wordt gehouden op een unieke locatie met veel historie. Namelijk de voormalige Koepelgevangenis van Haarlem. Tegenwoordig ‘De Koepel’ genoemd. Alleen de locatie zelf is al een reden voor je bezoek waard!

Op de dag zullen er ook diverse stands aanwezig zijn. Je kunt bij de stands je kennis opfrissen, ideeën uitwisselen of een goed gesprek met gelijkgestemde professionals voeren. Zo kun je:

– Meer te weten komen over de SIDN Academy. Dat is het online leerplatform van SIDN waar .nl-registrars kennis kunnen opdoen die hen helpt bij een veiligere en stabielere .nl-zone.

– In gesprek raken met de mensen achter Internet.nl over moderne en betrouwbare internetstandaarden. En wat je er aan kunt doen als je hier nog niet aan voldoet.

– Je aanmelden voor de ‘Hostinginfrascan’. De VvR, SIDN en Threadstone hebben dit initiatief gezamenlijk ontwikkeld. De scan maakt het voor .nl-registrars en hosters mogelijk om heel voordelig de technische infrastructuur te laten scannen op kwetsbaarheden.

– Bij de stand van ICTRecht terecht voor juridisch advies op maat. Want ICT, internet en telecommunicatie zijn technisch complexe gebieden waar de wet vaak achter de snel veranderende feiten aanloopt.

– Langslopen bij de stand van Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs om advies in te winnen over verzekeringen, pensioen en financiële vraagstukken zodat jij een goed ‘Zicht op zaken’ hebt.

– In gesprek komen met de VvR. Welke onderwerpen moet de VvR oppakken / meer aandacht aan besteden? En wat is jouw mening over dossiers zoals de RSC en de funnel op sidn.nl? We horen jouw mening graag!

Zien we je op de Dag van de Domeinnaam? Meld je aan via: 
https://www.meetup.com/dag-van-de-domeinnaam/events/286542794/  

Onze laatste berichten

Nieuws Arrow Right

Nieuws

.

4 maart 2024

Reactie VvR bestuur op SIDN besluit het .nl Domein Registratie Systeem naar Amazon Web Services (AWS) te migreren
Verder lezen Arrow Right

Nieuws

.

20 oktober 2023

Reserveer je plek: Netwerkdiner aan boord van SS Rotterdam
Verder lezen Arrow Right

Nieuws

.

7 september 2023

Volledig programma Dag van de Domeinnaam bekend
Verder lezen Arrow Right