Arrow Right Terug naar het overzicht

Webinar moderne internetstandaarden

Banner Image

De implementatie van modern internetstandaarden als DNSSEC, DMARC, DKIM en SPF draagt bij aan een veiliger en betrouwbaarder internet en e-mailomgevingen die tegen een stootje kunnen. Uitgangspunt zou moeten zijn dat deze moderne internetstandaarden default worden toegepast. We weten echter dat implementatie soms lastiger is dan gedacht. Om die reden organiseert de Vereniging van Registrars (VvR) in samenwerking met Internet.nl op 17 maart de webinar “Aan de slag met moderne internetstandaarden”.

Jullie kennen vast Internet.nl, dé plek om te testen of een website of e-mailomgeving van een specifiek domein gebruik maakt van moderne en betrouwbare internetstandaarden. Daarnaast kun je er ook testen of je internetverbinding up-to-date is. Inmiddels is er voor de leden van de VvR ook een gebruiksvriendelijke API en dashboard voor het vastleggen van de resultaten ter beschikking gekomen. Hiermee kunnen hosters en registrars al hun klantdomeinen (periodiek) controleren tegen de norm van Internet.nl en indien nodig acties ondernemen. En kom je er niet uit dan kan je contact opnemen met Internet.nl voor hulp bij de implementatie van Internetstandaarden.

Om het gebruik van het dashboard en de API te promoten en jullie te helpen om met deze tool én de standaarden aan de slag te gaan, organiseren we op donderdag 17 maart van 15.00 tot 16.30 uur een webinar onder leiding van Wido Potters (BIT/VvR).

Op het programma staan o.a.:

  • Korte toelichting over de standaarden, uitleg over de bestaande how-to’s/beschikbare tooling én uitleg hoe je als registrar/hoster in de befaamde Hall of Fame voor hosters terecht kunt komen (Dennis Baaten, Internet.nl)
  • 100% compliant hoster/registrar aan het woord: hoe hebben zij het traject richting 100% aangepakt, tips/tricks (Xander Slootweg, InternetToday/VvR)
  • Toelichting op de werking van de API en het dashboard (Robin Gelhard, Forum Standaardisatie)

Er is ook de mogelijkheid om vragen te stellen en van elkaar te leren. Noteer alvast de datum van 17 maart in je agenda en schrijf je nu al in door een mail te sturen naar secretariaat@verenigingvanregistrars.nl.

Wil jij voor het webinar ook al een API-account, inclusief dashboard toegang? Stuur dan een e-mail naar vraag@internet.nl. Ook voor vragen over de verschillende standaarden en de wijze waarop die geïmplementeerd moeten worden kan je daar terecht.

Onze laatste berichten

Nieuws Arrow Right

Nieuws

.

7 september 2023

Volledig programma Dag van de Domeinnaam bekend
Verder lezen Arrow Right

Nieuws

.

30 augustus 2023

Dag van de Domeinnaam: State of the Industry door voorzitter Berend van Dalfzen
Verder lezen Arrow Right

Nieuws

.

17 augustus 2023

Dag van de Domeinnaam 2023: ontmoet de eerste spreker Prof. Dr. Ig. Daan Dohmen
Verder lezen Arrow Right