Arrow Right Terug naar het overzicht

Webinar Platform Internetstandaarden

Banner Image

Eerder kondigden wij al aan dat het Platform Internetstandaarden de API en het dashboard van Internet.nl beschikbaar heeft gemaakt voor de leden van de Vereniging van Registrars. Op Internet.nl kan je testen of een website of e-mailomgeving van een specifiek domein gebruik maakt van moderne en betrouwbare internetstandaarden. Ook kan je er testen of je internetverbinding up-to-date is.

Maar wat als je meerdere domeinnamen wilt testen? Het één voor één invoeren van een grote verzameling domeinnamen op Internet.nl en het vastleggen van de resultaten ervan is een behoorlijke administratieve klus. Om dat proces te vergemakkelijken heeft Internet.nl een gebruiksvriendelijke API en dashboard gelanceerd, zodat hosters en registrars hun klantdomeinen (periodiek) kunnen controleren tegen de norm van Internet.nl en indien wenselijk acties kunnen ondernemen.

Om het gebruik van het dashboard en de API te promoten en jullie te helpen om met deze tool aan de slag te gaan, organiseert Internet.nl (onder andere in samenwerking met de Vereniging van Registrars) op donderdag 9 september vanaf 15.30 uur een webinar. Op het programma staan o.a.:

  • Korte toelichting over de standaarden en uitleg over de bestaande how-to’s/beschikbare tooling (Dennis Baaten, Internet.nl)
  • 100% compliant hoster/registrar aan het woord: hoe hebben zij het traject richting 100% aangepakt, tips/tricks
  • Toelichting op de werking van de API en het dashboard (Robin Gelhard, Forum Standaardisatie)

Daarna zijn er een aantal break-out sessies. Er is dan ook uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen en van elkaar te leren. Noteer alvast de datum van 9 september in je agenda en schrijf je nu al in door een mail te sturen naar secretariaat@verenigingvanregistrars.nl.

Wil jij voor het webinar ook al een API-account, inclusief dashboard toegang? Stuur dan een e-mail naar vraag@internet.nl. Ook voor vragen over de verschillende standaarden en de wijze waarop die geïmplementeerd moeten worden kan je daar terecht. Er staat een team van specialisten klaar om je te helpen om je te helpen!

Onze laatste berichten

Nieuws Arrow Right

Nieuws

.

23 mei 2024

Webinar op 4 juni: Nieuw DRS voor .nl
Verder lezen Arrow Right

Nieuws

.

4 maart 2024

Reactie VvR bestuur op SIDN besluit het .nl Domein Registratie Systeem naar Amazon Web Services (AWS) te migreren
Verder lezen Arrow Right

Nieuws

.

20 oktober 2023

Reserveer je plek: Netwerkdiner aan boord van SS Rotterdam
Verder lezen Arrow Right