19 maart 2019

‘Met passie mezelf inzetten voor registrars’

Xander Slootweg zal tijdens de Algemene Ledenvergadering op 15 april 2019 door het bestuur van de VvR worden voorgedragen als opvolger van bestuurslid Ewout van der Graaf. Xander wordt echter niet de nieuwe penningmeester. Die functie wordt nog ingevuld. Wat Xander na het akkoord op zijn benoeming wel gaat doen, lees je in dit artikel.

Gefeliciteerd Xander! Kijk je uit naar je nieuwe rollen binnen de VvR?

Jazeker! Alhoewel er in de praktijk niet veel voor mij verandert. Ik ben in de praktijk namelijk al jaren actief voor de VvR in de Commissie Techniek. Ik zie deelname aan het bestuur als een verlengstuk van mijn nieuwe functie binnen mijn eigen bedrijf. Vanaf 1 januari 2018 ben ik namelijk aandeelhouder/eigenaar van onder andere OXXA.com.

Wat heeft je doen besluiten te reageren op de vacature?

De commissie Techniek is beperkt tot de technische kwesties die spelen tussen SIDN en de VvR. Mijn behoefte was om ook op organisatorisch niveau deel te nemen aan de VvR.

Waar ga jij je mee bezighouden?

Ik zal de commissie Techiek voorzitten tijdens onze meetings met SIDN. Daarnaast wil ik proberen mijn technische en algemene kennis als ondernemer binnen het bestuur in te zetten.

Heb je nog een speciaal doel voor ogen?

Ik zou zeer graag een relatie met SIDN realiseren waarbij wij als Vereniging van Registrars vooraf worden geïnformeerd bij besluiten die invloed hebben op registrars.

Je wordt tevens de nieuwe voorzitter van de TechCom. Is dat iets wat je al een tijdje ambieerde?

Eigenlijk niet, Pim en daarvoor Ewout hebben in het verleden een mooie stempel gedrukt op de commissie Techniek. Ik zal proberen met net zo’n passie mezelf in te zetten voor het registrarbelang.

Kun je voor wie jou nog niet kent even kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Sinds 2010 ben ik werkzaam als manager bij OXXA.com. Per 1 januari 2018 ben ik tevens aandeelhouder van de bovengelegen Today Holding B.V. waardoor alles in een compleet ander perspectief is geplaatst. Tegenwoordig houd ik mij bezig op strategisch niveau binnen de organisatie en richt ik mij vooral op mijn passie; techniek.

Hou je nog tijd over voor saunabezoekjes of…?

Dat wordt inderdaad hoog tijd…